Jubileusz 30-lecia firmy EDPOL Food&Innovation Sp. z o.o.

W listopadzie bieżącego roku przypada Jubileusz 30-lecia istnienia firmy EDPOL Food&Innovation z Łomży, zajmującej się m.in. produkcją sosów mrożonych, płynnych, mieszanek przypraw oraz rozwiązań technologicznych dla przemysłu spożywczego.

30 lat istnienia łomżyńskiej firmy to nieustający rozwój portfolio produktów, rozbudowa i modernizacja linii produkcyjnych oraz zdobywanie nowych rynków zbytu. Mimo dynamicznego rozwoju EDPOL Food&Innovation pozostaje firmą rodzinną z polskim kapitałem.

Na przestrzeni 30 lat, małe, kilkuosobowe przedsiębiorstwo założone przez pana Edwarda Dąbrowskiego, a obecnie zarządzane przez pana Wojciecha Dąbrowskiego rozrosło się do spółki działającej prężnie na wielu płaszczyznach, zatrudniającej 150 osób. Firma zaopatruje kluczowych producentów żywności w Polsce oraz eksportuje swoje produkty do wielu krajów Europy i Azji.

Przy okazji Jubileuszu 30lecia, warto wspomnieć, że firma EDPOL Food&Innovation jest wielokrotnym laureatem programu „Przedsiębiorstwo Fair Play”, doceniona również jako „Innowator roku”. Oferowane przez firmę produkty, wpisują się w bieżące trendy żywieniowe oraz kreowanie przyszłych zdrowych nawyków żywieniowych.

Gratulując pięknego jubileuszu, życzymy dalszego rozwoju, wytrwałości w realizacji planów oraz satysfakcji z osiągniętych sukcesów .